UFC

‘Pomozite nam da legaliziramo MMA u Norveškoj i, molim vas, dovedite UFC u Hrvatsku!‘

Ivana Petrović

 Screenshot/YouTube (MMA Junkie)
Ivana Petrović sjajno je iskoristila medijsku konferenciju nakon subotnje priredbe i s govornice poslala značajne apele vrhuški UFC-a

Ivana Petrović na subotnjoj je UFC Fight Night priredbi u vegaškom Apexu krajem treće runde na predaju prisilila ("rear naked choke") Kineskinju Liang Na i tako upisala svoju prvu pobjedu u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Bio je to drugi nastup hrvatske borkinje pod okriljem UFC-a nakon što je u svom debiju, početkom srpnja 2023., jednoglasnom odlukom sudaca izgubila od Brazilke Luane Caroline.

"Osjećam se stvarno dobro iako nisam toliko sretna zbog svoje izvedbe, htjela sam koristiti udaračke tehnike, ali promijenila sam plan jer sam vidjela da sam puno bolja od nje u parteru. Nisam prezentirala svoj ‘striking‘, to mnogo bolje izgleda u dvorani", rekla je 29-godišnja Hrvatica na medijskoj konferenciji nakon borbe pa nastavila:

"Ušla je sa 100% u prvu rundu, a ja sam ‘dizelašica‘, volim promotriti suparnicu, ali i kad polako uđem u meč dobra sam obrambeno. Znala sam da, i ako ona bude agresivna, mogu pobijediti rundu. Prije ulaska u drugu rundu iz kuta su mi rekli da je bilo dobro, ali da je prva runda ipak možda otišla na njezinu stranu, i da moram krenuti jače i agresivnije u nastavku. Ona se umorila, a ja sam, kao i uvijek, bila sve bolja i bolja kako je borba odmicala. Prethodno sam se već borila i na pet rundi i nije mi problem odrađivati veći broj rundi".

Ivana je u početnom dijelu borbe doista odrađivala vrhunski posao u defenzivi i zadržala mirnoću, no nešto je i prošlo kroz njezinu obranu, a što se moglo primijetiti na njezinom licu.

"Zadobila sam trag na nosu i krvarila sam, ali ne bojim se krvi, ja sam osoba koja je još motiviranija za borbu kada vidi krv", rekla je hrvatska borkinja uz osmijeh pa nastavila: "Doista sam smirena u svojim borbama, mogu osjetiti kada je druga strana nervozna i ne želi biti ‘unutra‘, a upravo sam to kod nje osjetila. Znala sam da će doći do završnice".

Rođena Mostarka govorila je i o svojim planovima za budućnost, odnosno kada bi ponovno voljela ući u UFC-ov oktogon.

"Stvarno se želim boriti u Parizu. Vidjela sam da organizirate priredbu u Parizu, već četiri puta sam se tamo borila i osvojila dvije titule u Aresu, tako da se nadam da bi mogla dobiti borbu za rujan", rekla je Ivana pa s govornice poslala dvije značajne poruke, jednu za Norvešku u kojoj živi, a drugu za Hrvatsku, čija je državljanka i pod čijom je zastavom upisala prvu UFC pobjedu:

"Živim u Norveškoj i tamo je MMA ilegalan. Molim vas, legalizirajte MMA u Norveškoj, ako nam možete pomoći u tome, to bi nam puno značilo. Što se tiče moje zemlje, Hrvatske - molim vas, dovedite UFC u Hrvatsku".

Podsjetimo, UFC je prvi (i jedini) put u Hrvatskoj bio u travnju 2016. godine, kada je, u zagrebačkoj Areni, upriličena UFC Fight Night priredba koju su predvodili Junior Dos Santos i Ben Rothwell, a na čijem smo "main cardu" mogli gledati i okršaje Derricka Lewisa i Gabriela Gonzage, odnosno Francisa Ngannoua i Curtisa Blaydesa, te Igora Pokrajca i Jana Blachowicza. U preliminarnim borbama nastupali su, među ostalima, Filip Pejić, Damir Hadžović, Jared Cannonier i Bojan Veličković. Bio je to vrhunski borilački spektakl u hrvatskoj prijestolnici, a Ivana Petrović, svojim bi dobrim nastupima mogla povećati šanse da MMA elitu ponovno gledamo u Lijepoj Našoj.

Linker
29. travanj 2024 20:53