UFC

(VIDEO) UFC se vraća u Brazil: Pogledajte odličan UFC-ov ‘Countdown‘ koji sjajno dočarava brazilski borilački ambijent

Alexandre Pantoja

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC 301 priredba održat će se u Rio de Janeiru

Dojmovi nakon spektakularnog UFC 300 eventa polako su se slegli i vrijeme je za novi veliki event iz UFC-ovog repertoara. Ovaj vikend donosi nam UFC 301 event, a najveća svjetska MMA organizacija vraća se u Brazil.

UFC je posljednji put gostovao u Brazilu u 11. mjesecu prošle godine, a tada je Sao Paulo bio grad domaćin. Rio de Janeiro ovaj put će ugostiti UFC, a drugi najveći brazilski grad posljednji puta je ugostio UFC početkom prošle kalendarske godine.

Kad je u pitanju ‘‘fight card‘‘, više puta pisali smo vam kako je UFC donekle ‘‘uprskao stvar‘‘ nekim potezima. Alex Pereira i Charles Oliveira kao ponajveće brazilske zvijezde nastupili su na UFC 300 priredbi i time su otpali kao opcije za UFC 301 u Brazilu. Oliveira dugo već ističe kako želi nastupiti pred domaćom publikom u Brazilu, ali još od trećeg mjeseca 2020. godine i posljednjeg UFC-ovog eventa prije pauze zbog koronavirusa, Oliveira nije imao priliku boriti se u Brazilu.

Alex Pereira trenutno je ponajveća MMA zvijezda na svijetu, ali niti jedan od svojih osam UFC nastupa, Pereira nije odradio na brazilskom teritoriju. Tako je UFC ostao bez najjačih aduta za priredbu u Brazilu, a uloga prevodnika eventa pripala je Alexandreu Pantoji.

Da ne bude zabune, Alexandre Pantoja briljantan je borac i prvak muha kategorije. Radi se ujedno i o jako atraktivnom borcu koji nerijetko pruža jako uzbudljive mečeve, ali Pantoja ipak ne uživa popularnost usporedivu s popularnošću Pereire i Oliveire. Pantoji ne ide u prilog ni činjenica da je UFC napravio podosta neočekivanu odluku odabirom njegovog protivnika.

Desetorangirani Steve Erceg borit će se za pojas, a zbilja rijetko svjedočimo slučajevima gdje borac napada pojas s desetog mjesta u poretku izazivača. Pantoja nije imao puno adekvatnijih izazivača u ovom trenutku, a UFC je trebao borbu za titulu i brazilskog borca kao predvodnika spektakla u Riju. Tako je odabir pao na Ercega, a nikad ne znate, možda budemo svjedočili slučaju gdje veliki autsajder dolazi do pojasa na gostujućem terenu.

Dokaz je da je UFC ‘‘zabrljao‘‘ s ‘‘matchmakingom‘‘ svakako je i odluka o povratku Josea Alda. Legendarni brazilski borac povukao se iz MMA-a još 2022. godine, ali vratit će se kako bi nastupio u Rio de Janeiru. Jasno je kako su UFC-ovi čelnici trebali barem još jedno jako brazilsko ime. Sjetili su se da Jose Aldo prema ugovoru treba odraditi još jedan meč u UFC-u i ponudili su mu priliku da izađe iz ugovora. Aldo je pristao, a opasni Jonathan Martinez bit će njegov protivnik. Ovaj meč ima potencijal ponuditi pravi vatromet.

Domaće uzdanice poput Caia Borralha, Michela Pereire i Vitora Petrine također su našli svoje mjesto na ‘‘main cardu‘‘ ove priredbe, a čeka nas i novi nastup super uzbudljivog Elvesa Brennera. Odlični brazilski borac lake kategorije borit će se protiv Myktybeka Orolbaija, Kirgistanca koji je prošle godine debitirao u UFC-u i uvjerljivo je porazio Uroša Medića.

U globalu, nije ovo loš ‘‘fight card‘‘, ali UFC teži privlačiti šire mase na svojim ‘‘PPV‘‘ eventima. Ovdje to neće biti slučaj, jer velike zvijezde neće biti dio ove priredbe. Međutim, istinski fanovi itekako će prepoznati potencijal ovog eventa i sigurno ga neće propustiti.

Kako to obično biva, ‘‘fight week‘‘ uoči UFC-ovog velikog eventa najbolje je započeti UFC-ovim ‘‘Countdown‘‘ videom. Režiseri su ponovno odradili odličan posao i sjajno su dočarali brazilski ambijent. Uradak vrijedi pogledati, a video se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
07. svibanj 2024 16:02