K1 i Boks

(VIDEO) Ryan Garcia demonstrirao brzinu svojih ruku na zabavi Donalda Trumpa; Colby Covington dobio je nekoliko savjeta

Ryan Garcia (lijevo) | Colby Covington (desno)

 Screenshot (instagram, Ryan Garcia, Happy Punch)
Ponajveća boksačka zvijezda uživala je pažnju na susretu jednog od favorita na predsjedničkim izborima

Još od rane faze svoje karijere, Ryan Garcia uživao je veliku popularnost. Često je opisivan kao boksač ‘‘najbržih ruku na svijetu‘‘, a njegovi videi treninga koje je odrađivao u garaži, oduševljavali su fanove diljem svijeta i munjevito je rasla njegova baza navijača.

Naravno, uz veliku popularnost dolaze velika očekivanja, a s velikim očekivanjima u paketu stiže i ogroman pritisak. Garciji se predviđala zvjezdana karijera prožeta svjetskim titulama, ali 25-godišnji Garcia zasad se ne može pohvaliti nekom od četiri najrelevantnije svjetske titule.

Drukčije smo mogli pisati da je Garcia uspio proći vagu prije meča koji je 20. travnja (četvrti mjesec) ove godine odradio s Devinom Haneyjem. Ryan se trebao boriti za WBC-ov pojas prvaka u super lakoj kategoriji, ali prekoračio je limit super lake kategorije i ostao je bez mogućnosti osvojiti pojas. Prava šteta za Garciju, jer Haneyja je u potpunosti nadboksao i slavio je na bodove nakon odlično odrađenih 12 rundi.

Iako nije stavljen pojas oko njegovog struka, popularnost Ryana Garcije ponovno je eksplodirala nakon te pobjede. ‘‘King‘‘ Ryan porazio je bivšeg apsolutnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji i borca koji je jako visoko kotirao na ‘‘P4P‘‘ ljestvicama. Ne samo da ga je porazio, nego je to učinio na vrlo uvjerljiv način.

Njegova pobjeda nad Haneyjem došla je kao veliko iznenađenje, kako zbog Devinovog boksačkog rezimea, tako i zbog Garcijinog ponašanja i pristupu samom meču. Ryan je djelovao vrlo neozbiljno i nezrelo u izgradnji i promociji borbe, ali u ringu je pružio najbolju izvedbu u svojoj karijeri.

Sada mu preostaje uživati u plodovima te pobjede, a čini se da Ryan uživa i naklonost Donalda Trumpa, bivšeg predsjednika SAD-a, ali i jednog od glavnih favorita na ovogodišnjim predsjedničkim izborima u SAD-u. Garcia je bio pozvan na Trumpov događaj u Palm Beachu, a tamo je pred mnogim uglednicima dobio priliku prezentirati svoje boksačke vještine, odnosno brzinu svojih ruku.

Jedan od posjetitelja tog eventa dobio je i kratke privatne lekcije. Radi se o Colbyju Covingtonu, ponajboljem UFC-ovom velterašu. Covington je prijatelj Donalda Trumpa i njegov veliki fan, pa stoga ne čudi da se našao na ovom eventu.

Osim što je podržao svog prijatelja i jednog od favorita na predsjedničkim izborima, Covington je dobio priliku naučiti ponešto od Garcije. Ryan je Colbyja odlučio podučiti lijevom krošeu i odao mu je neke svoje ‘‘tajne‘‘.

Pojašnjavao je Garcia i sam ‘‘setup‘‘, odnosno situacije u kojima gađa glavu i one u kojima će napadati tijelo. Covington koji inače ima hrvačku podlogu, sigurno puno može naučiti od Garcije, a možda u budućnosti počnu i surađivati. Garcia je u više navrata najavljivao kako se želi okušati u MMA-u, a Colby Covington može mu poslužiti kao idealan trening partner za svladavanje određenih hrvačkih osnova.

Linker
07. svibanj 2024 13:03